Τι είναι αστική εξερεύνηση;

Urban Exploration. Συχνά συναντάται ως UE, UrbEx, Infiltration, and Reality Hacking. Σκοπός του αστικού εξερευνητή είναι να επισκέπτεται δυσπρόσιτα και “απαγορευμένα” μέρη στο αστικό του περιβάλλον. Η αστική εξερεύνηση έχει 2 έννοιες, για μας:

DSC04600

Η πρώτη έννοια έχει να κάνει με τη πόλη στην οποία ζούμε. Είμαστε κλεισμένοι, σχεδόν, παγιδευμένοι σε αυτό το αστικό περιβάλλον. Ακολουθούμε τους δρόμους και τα μονοπάτια που άλλοι έχουν “χαράξει” αγνοώντας οτιδήποτε βρίσκεται πέρα από αυτά. Η αστική εξερεύνηση είναι η αναζήτηση, καταγραφή, εξερεύνηση και χαρτογράφηση αυτών των “απαγορευμένων” χώρων, π.χ. εγκαταλελειμμένων κτηρίων όπως νοσοκομεία, εργοστάσια, υπόγειοι αγωγοί, ξενοδοχεία, ψυχιατρικές κλινικές και γενικά οποιοδήποτε μέρος περνάει απαρατήρητο στην αστική καθημερινότητα. Άνοιξε μια πόρτα, διέσχισε ένα φράχτη ή “τρύπωσε” σε ένα άνοιγμα και…καλώς ήρθες στο κόσμο της αστικής εξερεύνησης.

DSC07469h

Η δεύτερη έννοια έχει να κάνει με τα εγκαταλελειμμένα μέρη αυτά καθ’αυτά. Μερικές φορές αυτές οι επιβλητικές δομές κείτονται φθαρμένες από το πέρασμα του χρόνου περιμένοντας σιωπηλά τον απρόσμενο επισκέπτη. Αυτά τα μέρη είναι απομονωμένα από το “φυσιολογικό” κόσμο, μέρη όπου οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς προσπερνούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό είναι το οποίο σε “τραβάει” σε αυτά τα ξεχασμένα από το χρόνο μέρη αλλάζοντας σου τη πραγματικότητα στην οποία ζεις. Κάνοντας το πρώτο βήμα, εξερευνείς.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail